Jak się okazuje, w Stanach Zjednoczonych od kilku lat wśród kobiet będących w ciąży bardzo popularnym pożywieniem są nasiona konopi w przeróżnych formach. Nasiona konopi mają w kuchni szerokie zastosowanie. Można je dodawać do sałatek, do różnych wypieków, do smoothie czy zup.Co najlepsze, większość pomyśli, że konopie są przecież nielegalne, bo mają THC. Nic bardziej mylnego. Marihuana ma THC, a konopie, znane jako konopie włókniste, są jego pozbawione i są źródłem wielu pożywnych składników.
Możesz również polubić
W przeciągu ostatnich pięciu do sześciu lat na Słowacji dziesiątki tysięcy ludzi używało cannabis i produkty jego pochodzenia jako lekarstwo. Po dekryminalizacji […]
Konopie indyjskie są jednym z najbardziej wszechstronnych leków stosowanych w medycynie. Lista chorób, które można złagodzić za pomocą konopi indyjskich, jest bardzo […]
„Weeded Out” to przedziwny program telewizyjny w Stanach Zjednoczonych, który ma uczyć dzieci o ryzykach, jakie powoduje spożywanie marihuany. Jakie ważne organy […]
Petra Rausch z cannamoda.de jest pionierką z wieloletnim doświadczeniem jeśli chodzi o ponowne odkrycie przetwarzania włókien konopnych na tekstylia. Od kilku lat […]